Încă un deputat părăsește Partidul Democrat din Moldova. Este vorba despre Gheorghe Brasovschi, care și-a anunțat plecare pe o rețea socială. 

„Ultimele evoluţii în Partidul Democrat din Moldova m-au determinat să iau o decizie foarte grea, dar asumată. Declar că am decis să părăsesc fracțiunea Partidului Democrat din Moldova și echipa PDM. În ultimii ani, în echipa Partidului Democrat am reuşit să facem multe lucruri frumoase, să realizăm fapte concrete şi să aducem încrederea oamenilor în viitor. Din păcate, în prezent, nu mai am o susţinere necesară în cadrul partidului pentru a continua să muncesc în această direcţie”, a scris Brasovschi pe Facebook.

Și președintele PDM Dumitru Diacov a scris o postare, unde menționează că ar fi încercat să-l convingă pe Gheorghe Brasovschi să nu plece, însă „totul deja e rezolvat”.

„Acum câteva minute m-a sunat colegul de fracțiune Gheorghe Brasovschi. Cu lacrimi în ochi, cerându-ți scuze, mi-a spus că părăsește fracțiunea și se alătură grupului Candu. Am încercat să-i lămuresc, să-l conving. Am înțeles că totul deja e rezolvat. A plâns el, am plâns și eu! Mare tragedie! Când înțelegi ți nu poți face nimic!”, a scris Diacov.

Pe 19 februarie, șase deputați din Partidul Democrat au decis să părăsească formațiunea. Anunțul a fost făcut de Andrian Candu. Împreună cu el, din fracțiunea democrată au ieșit deputații Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici. Aceștia au format grupul „Pro-Moldova” în Parlament.

Cei șase au afirmat că se făceau presiuni pentru ca democrații să accepte o coaliție cu socialiștii. Aceștia au acuzat conducerea partidului că s-a întâlnit pe la spate cu socialiștii pentru a negocia o coaliție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!