În perioada scurtă de timp de când a expirat moratoriul impus asupra Legii privind cetățenia prin investiții și până astăzi, când deputații au ajuns să dezbată în Parlament proiectul de lege care prevede înghețarea programului până la 1 ianuarie 2021 , a mai fost depus un dosar.

Reprezentantul Ministerului Economei, Vasile Oprea, a precizat în plenul Parlamentului că e vorba de un cetățean al Irlandei, care își propune să investească în domeniul IT.

„Este vorba de un irlandez care este atașat chiar și sufletește de R. Moldova. A lucrat anterior aici în domeniul IT. Dosarul a fost pregătit mai demult, dar nu reușise să-l depună înainte de moratoriu”, a explicat funcționarul.

Dacă deputații vor vota astăzi proiectul propus de Guvern prin care va fi instituit repetat un moratoriu asupra Legii privind cetățenia prin investiții, atunci autoritățile nu vor accepta cereri noi, dar vor procesa toate dosarele care au fost acceptate până la înghețarea programului. În lucru sunt peste 30 de dosare.

Moratoriul asupra Legii privind cetățenia prin investiție a expirat la 24 februarie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!