Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) îl acuză pe președintele Igor Dodon că ar încălca legislația electorală în cadrul alegerilor parlamentare noi din Hâncești, care vor avea loc pe 15 martie.

„Igor Dodon încalcă grosolan legislația electorală în cadrul alegerilor parlamentare din circumscripția Hâncești și pentru aceasta trebuie sancționat! Deși nu are dreptul s-o facă potrivit Constituției, președintele Igor Dodon face agitație electorală pentru candidatul PSRM în circumscripția Hâncești în cadrul „vizitelor de lucru” pe care le întreprinde în satele raionului”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020, în circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești a început pe 14 februarie.

Potrivit Codului electoral, cetăţenii Republicii Moldova, partidele şi alte organizaţii social-politice, blocurile electorale, candidaţii şi persoanele de încredere ale candidaţilor au dreptul de a supune discuţiilor libere şi sub toate aspectele programele electorale ale concurenţilor electorali, calităţile politice, profesionale şi personale ale candidaţilor, precum şi de a face agitaţie electorală în cadrul adunărilor, mitingurilor, întâlnirilor cu alegătorii, prin intermediul mijloacelor de informare în masă, prin expunerea de afişe electorale sau prin intermediul altor forme de comunicare.

La funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală Hâncești candidează:

  • Ion Mereuță (nr.1), de la PDM;
  • Ștefan Gațcan (nr.2) – PSRM;
  • Olesea Stamate (nr.3) – PAS;
  • Vitalie Balinschi (nr.4) – Partidul ȘOR;
  • Dorin Chirtoacă (nr.5) – Blocul Electoral UNIREA;
  • Grigore Cobzac (nr.6) – candidat independent.

Candidatul Partidului Liberal Democrat, Anatolie Postolachi, se retrage din cursa electorală pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38 Hâncești. O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi de Biroul Permanent Central al PLDM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!