Locuitorii satului Călinești din raionul Fălești sunt chemați pe 8 martie la urne pentru a-și alege repetat primarul. Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis repetarea turului doi al alegerilor locale, după ce instanța de judecată a anulat rezultatele alegerilor din toamnă, pentru că ar fi fost admisă o fraudă.

CEC a aprobat astăzi componența nominală a Consiliului electoral al circumscripției electorale sătești Călinești și a avizat devizul de cheltuieli pentru desfășurarea alegerilor în valoare de 103 mii lei. Organul electoral va avea 7 membri și urmează să se convoace în prima ședință până mâine.

Amintim că în turul doi de scrutin al alegerilor locale din toamnă de la Călinești au ajuns democrata Svetlana Pădure și Eduard Curtescu de la PAS. Prima câștigase alegerile cu 50,25% din voturi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!