Ministerul Sănătății negociază cu partenerii internaționali achiziționarea a încă o mie de teste pentru depistarea Coronavirusului de tip nou. Despre aceasta a declarat ministra Viorica Dumbrăveanu în cadrul ședinței Punctului Focal Național privind controlul infecției, care s-a desfășurat azi-dimineață.

De asemenea, ministra a solicitat ca să fie consolidată capacitatea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) de a procesa fișele epidemiologice. Astfel, se dorește ca informațiile să fie transmise mai operativ către medicii de familie.

Totodată, ministra a solicitat ca să fie evaluată suplimentar capacitatea tuturor instituțiilor medico-sanitare din țară. Ea a mai cerut ca acestea să fie asigurate cu echipamentele medicale și medicamentele necesare.

Ministerul Sănătății în comun cu Poliția de Frontieră va organiza o simulare pentru testarea algoritmului de măsuri comune de intervenție în cazul depistării unui pacient cu simptome asociate infecției cu Coronavirus de tip nou.

În ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu Coronavirusul de tip nou pe teritoriul Republicii Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!