/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și un copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ministerul Sănătății vrea să procure încă o mie de teste pentru depistarea Coronavirusului

28 februarie 2020, ora 15:32

Ministerul Sănătății negociază cu partenerii internaționali achiziționarea a încă o mie de teste pentru depistarea Coronavirusului de tip nou. Despre aceasta a declarat ministra Viorica Dumbrăveanu în cadrul ședinței Punctului Focal Național privind controlul infecției, care s-a desfășurat azi-dimineață.

De asemenea, ministra a solicitat ca să fie consolidată capacitatea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) de a procesa fișele epidemiologice. Astfel, se dorește ca informațiile să fie transmise mai operativ către medicii de familie.

Totodată, ministra a solicitat ca să fie evaluată suplimentar capacitatea tuturor instituțiilor medico-sanitare din țară. Ea a mai cerut ca acestea să fie asigurate cu echipamentele medicale și medicamentele necesare.

Ministerul Sănătății în comun cu Poliția de Frontieră va organiza o simulare pentru testarea algoritmului de măsuri comune de intervenție în cazul depistării unui pacient cu simptome asociate infecției cu Coronavirus de tip nou.

În ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu Coronavirusul de tip nou pe teritoriul Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram