/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Partidul Șor vine cu noi acuzații. Învinuiesc câțiva membri CEC că își propun să-l excludă din cursa electorală pentru Hâncești pe Vitalie Balinschi

28 februarie 2020, ora 11:30

Partidul Șor vine cu noi acuzații în adresa președintelui Igor Dodon. Mai exact, aceștia acuză câțiva membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC) că ar intenționa în cel mai scurt timp să-l excludă din cursa electorală pentru Hâncești pe candidatul PP Șor Vitalie Balinschi. Aceștia susțin că totul s-ar face la comanda șefului statului. 

„Noi acțiuni de presiuni asupra partidului Șor, care a devenit ținta atacurilor din partea guvernării socialiste și care neavând motive temeinice au început să acționeze prin instituțiile de stat. De această dată, prin intermediul Comisiei Electorale Centrale (CEC).  Acțiunile ne dau de bănuit că îndeplinește ordinea de răfuială politică care sunt dictate de guvernarea lui Dodon”, a afirmat deputatul Denis Ulanov.

Parlamentarul s-a referit în cadrul unei conferințe de presă că unii membri CEC, fără a preciza careva nume, „inventează” acuzații și nu ar examina un demers al Partidului Liberal depus împotriva Partidului Șor.

„Unii membri CEC s-au transformat peste noapte în procurori și în loc să examineze un demers nemotivat depus de un partid politic împotriva Partidului Șor, ei tergiversează intenționat adoptarea unei hotărâri. Inventează noi acuzații. Își permit chiar să-și exprime concluzii, deși examinarea cauzei nu a fost finalizată. Singura explicație este că CEC sau cel puțin unii membri, apropiați ai PSRM și ai lui Igor Dodon personal intenționează să excludă candidatul Partidului Șor Vitalie Balinschi din cursa electorală și intenționează să tergiverseze luarea deciziei cât mai aproape de ziua scrutinului”, a mai menționat parlamentarul.

Avocatul Partidului Șor Vadim Banaru este de părere că sesizarea care a fost depusă la CEC este una „lipsită de suport probant”.

Din conținutul materialelor care au fost prezentate era evident că această sesizare depusa este lipsită de suport probant, iar văzând că nu au nici un succes au încercat prin intermediul unor întrebări voalate să aducă noi acuzații. Cum ar fi: efectuarea unei agitații electorale înaintea termenului legal stabilit, cât și neraportarea cheltuielilor ale grupului de inițiativă. Este evident că se tergiversează intenționat examinarea acestui caz cu un singur scop. Și anume de a adopta o hotărâre prin care să fie exclus concurentul electoral Vitalie Balninschi și expediat în instanța de judecată. ca instanța de judecată să ia o hotărâre, noi să nu avem timp să o contestăm și respectiv să fie înlăturat candidatul Șor”, a spus Banaru.

Contactați, reprezentanții Preşedinţiei nu ne-au răspuns la telefon pentru un comentariu la acest subiect.

Vezi la acest subiect și articolul de mai jos:

Partidul Șor se plânge că s-ar face presiuni pentru a-l elimina pe Balinschi din cursa electorală pentru Hâncești

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram