/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ultima oră! Moțiune împotriva ministrului Economiei

missing
28 februarie 2020, ora 10:21

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate au înaintat o moțiune simplă împotriva activității ministrului Economiei, Anatol Usatîi. Acesta este acuzat că a lansat în mare grabă licitațiile pentru reabilitarea a patru tronsoane de drum, fără a anunța concursurile în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Ministrul a explicat anterior că R. Moldova nu este membră UE și din acest motiv anunțurile nu au fost publicate.  Deputatul Alexandru Slusari, care a citit textul moțiunii, a catalogat declarațiile  ministrului ca fiind „mincinoase și abuzive” și l-a acuzat pe Usatîi că a încălcat grav legislația.

Deputații au primit și un răspuns de la Delegația Uniunii Europene în R. Moldova care a confirmat că nu există nicio restricție de a publica anunțurile de licitații în Jurnalul Uniunii Europene și că astfel de solicitări nu au fost de la Ministerul economiei în cazul celor patru licitații pentru reparația drumurilor.

Deputații din opoziție cer să fie anulate rezultatele concursurilor care au fost anunțate de Ministerul Economiei pentru reabilitarea drumurilor și să fie organizate licitații noi, anunțate în exterior, pentru a atrage companii străine cu renume și potențial pentru realizarea lucrărilor.

Anterior, deputații PPDA au anunțat că vor sesiza și Procuratura Generală și vor cere inițierea unei cauze penale pe numele ministrului Usatîi  pentru depășirilor atribuțiilor de serviciu și exces de putere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram