Deputații Platformei Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate au înaintat o moțiune simplă împotriva activității ministrului Economiei, Anatol Usatîi. Acesta este acuzat că a lansat în mare grabă licitațiile pentru reabilitarea a patru tronsoane de drum, fără a anunța concursurile în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Ministrul a explicat anterior că R. Moldova nu este membră UE și din acest motiv anunțurile nu au fost publicate.  Deputatul Alexandru Slusari, care a citit textul moțiunii, a catalogat declarațiile  ministrului ca fiind „mincinoase și abuzive” și l-a acuzat pe Usatîi că a încălcat grav legislația.

Deputații au primit și un răspuns de la Delegația Uniunii Europene în R. Moldova care a confirmat că nu există nicio restricție de a publica anunțurile de licitații în Jurnalul Uniunii Europene și că astfel de solicitări nu au fost de la Ministerul economiei în cazul celor patru licitații pentru reparația drumurilor.

Deputații din opoziție cer să fie anulate rezultatele concursurilor care au fost anunțate de Ministerul Economiei pentru reabilitarea drumurilor și să fie organizate licitații noi, anunțate în exterior, pentru a atrage companii străine cu renume și potențial pentru realizarea lucrărilor.

Anterior, deputații PPDA au anunțat că vor sesiza și Procuratura Generală și vor cere inițierea unei cauze penale pe numele ministrului Usatîi  pentru depășirilor atribuțiilor de serviciu și exces de putere.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!