/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Ultima oră! Prima moldoveancă, testată pozitiv cu coronavirus în Italia

missing
28 februarie 2020, ora 17:15

Femeia din Republica Moldova care acum câteva zile a fost plasată în carantină, în Italia, după ce bătrâna de care îngrijea a murit de coronavirus, a fost testată pozitiv cu virusul care a provocat panică.

Potrivit reprezentanților Ministerului de Externe starea de sănătate a femeii este bună și nu necesită internare în spital, ea fiind plasată în carantină la domiciliu.

Celei de-a doua persoane, care s-a aflat în contact cu cetățeana italiană infectată i s-au prelevat probe pentru testare, iar în următoarele zile ar urma să fie gata rezultatul analizelor.

Serviciul de Sănătate Publică din Italia le-a oferit ambelor asistența necesară.

În prezent, Ambasada Republicii Moldova la Roma, împreună cu Consulatul General de la Milano şi Consulatul de la Padova, se află în legătură constantă cu autoritățile italiene cu atribuții în gestionarea situației privind coronavirusul.

Amintim că, femeia de care îngrijea avea 75 de ani și a fost prima locuitoare a localității Marca la care a fost confirmat virusul și a doua din regiunea Veneto. Vârstnica suferea de obezitate, afecțiuni cardiace și respiratorii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram