Femeia din Republica Moldova care acum câteva zile a fost plasată în carantină, în Italia, după ce bătrâna de care îngrijea a murit de coronavirus, a fost testată pozitiv cu virusul care a provocat panică.

Potrivit reprezentanților Ministerului de Externe starea de sănătate a femeii este bună și nu necesită internare în spital, ea fiind plasată în carantină la domiciliu.

Celei de-a doua persoane, care s-a aflat în contact cu cetățeana italiană infectată i s-au prelevat probe pentru testare, iar în următoarele zile ar urma să fie gata rezultatul analizelor.

Serviciul de Sănătate Publică din Italia le-a oferit ambelor asistența necesară.

În prezent, Ambasada Republicii Moldova la Roma, împreună cu Consulatul General de la Milano şi Consulatul de la Padova, se află în legătură constantă cu autoritățile italiene cu atribuții în gestionarea situației privind coronavirusul.

Amintim că, femeia de care îngrijea avea 75 de ani și a fost prima locuitoare a localității Marca la care a fost confirmat virusul și a doua din regiunea Veneto. Vârstnica suferea de obezitate, afecțiuni cardiace și respiratorii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!