Candidatul Partidului Liberal Democrat, Anatolie Postolachi, se retrage din cursa electorală pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38 Hâncești.  O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi de Biroul Permanent Central al PLDM.

„Alegerile din 15 martie au o miză mai mare decât completarea componenței unui Parlament care nu mai reprezintă voința alegătorilor. Acest scrutin este o repetiție generală pentru următoarele competiții politice, mult mai importante. Peste două săptămâni, vom avea o reflecție în oglindă a ceea ce se va putea întâmpla la viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare. PLDM a intrat în această cursă electorală în speranța că va putea iniția, măcar în ceasul al doisprezecelea, o platformă de dialog cu ceilalți candidați de pe dreapta eșichierului politic pentru a stabili cine are șanse mai mari și pentru a oferi, astfel, alegătorilor o alternativă sigură și viabilă. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat”, a argumentat PLDM.

Reprezentanții formațiunii susțin că au sprijinit în repetate rânduri alți actori politici ,atunci când era evident că acest lucru e necesar pentru ca Republica Moldova să facă un pas înainte spre integrarea în Uniunea Europeană și îndeamnă și alte partide să procedeze la fel.

PLDM nu și-a declarat deschis sprijinul pentru un anumit candidat la alegerile parlamentare noi de la Hâncești.

„Partidul Liberal Democrat din Moldova îndeamnă alegătorii din circumscripția 38 Hâncești să meargă, pe 15 martie, la vot și să-l aleagă pe candidatul proeuropean cu șanse reale de a câștiga acest scrutin”, se spune într-un comunicat emis de formațiune.

Mâine este ultima zi în care candidații se pot retrage din cursa electorală de la Hâncești.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!