ORA 12:30 Procurorul general Alexandru Stoianoglo a prezentat care sunt prioritățile Procuraturii Generale pentru anul 2020. Acestea sunt axate pe mai multe domenii precum: management, urmărirea penală, justiție, apărare și comunicare.

ORA 10:55 Procurorul general Alexandru Stoianoglo a evitat să prezinte un raport de activitate pentru 2019, întrucât a activat o lună până la sfârșitul anului. Dar a prezentat pe capitole cum nu trebuie să lucreze Procuratura Generală.

Foto: captură/ privesc.eu

Alexandru Stoianoglo: „Am găsit o altă Procuratură evadată de realitate. Dreptul omului a mai încetat de a fi o valoare. Zilnic urmăream festivale de arestare în masă. Sunt departe de ideea că în Procuratura cea de altă dată era mai bine, dar procurorii purtau răspundere pentru fiecare caz. Nimeni nu a permis procurorilor să neglijeze drepturile omului”.

Ora 10:40 Angela Motuzoc a declarat că multe cazuri aflate în gestiunea procurorilor sunt tratate superficial. 

„În premieră a fost expediată o scrisoare către Consiliul Consultativ al Procurorilor Europeni (CCPE) în care a fost solicitată opinia privind remanierea la standardele europene. CCPE  a oferit o serie de recomandări, printre care evitarea oricăror ingerințe în activitatea procurorilor, din partea altor ramuri ale puterii, în special de numirea procurorilor”, a spus Angela Motuzoc.

Ora 10:20 Șefa Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) Angela Motuzoc a fost desemnată președintă a Adunării Generale a Procurorilor cu votul majorității procurorilor. Secretară a fost numită Diana Lupașcu.

Foto: captură/ privesc.eu

Procurorii din toată republica s-au întrunit în această dimineață în Adunare Generală. 

Proiectul de agendă pentru Adunarea Generală a Procurorilor din 23.01.2020:

• Audierea raportului despre activitatea Procuraturii pentru anul 2019;
• Dezbaterea priorităților privind activitatea Procuraturii pentru anul 2020;
• Audierea raportului despre activitatea Consiliului Superior al
Procurorilor pentru anul 2019;

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!