/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, vizita lui Putin și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Vovc critică un proiect, inițiat de deputații socialiști: „E regretabil că ei își permit să voteze proiecte pe care le vrea Dodon”

missing
28 februarie 2020, ora 13:36

Deputatul PPDA Liviu Vovc critică un proiect de lege, inițiat de deputații socialiști, prin care vor să anuleze Legea privind activitatea farmaceutică. Parlamentarul este de părere că socialiștii votează la inițiativa președintelui Igor Dodon și fără a intra în esență. Mai mult, acesta afirmă că prin acest proiect de lege se dorește eliminarea restricțiilor pentru a favoriza anumite companii farmaceutice.

Odată cu anularea legii ar putea să nu existe restricții pentru deschiderea farmaciilor la distanțele stabilite în hotărâre.

E regretabil că ei își permit să voteze orice proiect anti-social, orice proiect care-l vrea președintele Dodon fără a intra în esența lor. Activitatea farmaceutică este prioritar un domeniu al ocrotirii sănătății și nu al comerțului. Iar prin abrogarea legii situația din sistemul farmaceutic se va agrava din acumulări iraționale de stocuri de medicamente. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale pledează pentru păstrarea și respectarea prevederilor actuale” a spus Vovc, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale pe parcursul ultimilor doi ani, au fost eliberate 26 licențe prin instanța de judecată.

„Știm noi cum lucrează instanțele de judecată, iar prin acest proiect de lege se dorește eliminarea acestor restricții pentru a favoriza anumite companii farmaceutice. Dacă veți analiza lista celor 26 de licențe obținute prin instanța de judecată veți observa că de eliminarea acestui normativ sunt vădit interesată anumite companii farmaceutică. Și aici fac apel să fie analizate atent și să deconspire ale cui interese lobează Vladimir Odnostalco prin acest proiect de lege.”

Proiectul este inițiat de deputatul socialist Vladimir Odnostalco și contra semnat de încă 16 deputați socialiști prin care se dorește abrogarea art. 19 din legea cu privire la activitatea farmaceutică.

La moment Legea prevede că farmaciile nou fondate pot fi deschise la o distanță mai mare de 250 metri față de o filială existentă și mai mult de 500 metri față de o farmacie existentă cu funcție de preparare a medicamentelor extemporale. În același timp pentru înființarea unei noi farmacii se prevede și un normativ demografic: în municipii, orașe, centre raionale, o farmacie se înființează la un număr de 3000-4000 locuitori.

Vom reveni cu o reacție din partea deputatului Vladimir Odnostalco.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram