/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Coronavirusul afectează turismul italian. Jumătate dintre rezervările făcute la Roma au fost anulate

missing
29 februarie 2020, ora 12:12

Teama de noul coronavirus afectează turismul din Roma, una dintre cele mai populare destinatii din Italia, deși capitala se află departe de focarul de contagiune din nordul țării. Peste 50% din rezervările înregistrate până la sfârșitul lunii martie ar fi fost anulate.​

Sentigliano, un ospătar la un restaurant din centrul Romei recunoaște că numărul clienților s-a redus la jumătate. „Sperăm că toată această psihoză, toată această frică va începe să se schimbe, că oamenii vor înțelege că eete o problemă reală, dar că este inutil să te panichezi, să ai o frică exagerată”, a declarat el pentru AFP, citează Realitatea.net.

Turismul reprezintă în Italia 13% din PIB, iar anulările rezervărilor nu se produc doar în zonele afectate direct de coronavirus, ci și în celelate.

„În martie, vom putea vedea efectele reale” ale crizei, a explicat Roberto, care lucrează la un magazin de suveniruri.

Sunt însă și turiști care nu se tem de coronavirus și respectiv, nu și-au schimbat planurile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram