Teama de noul coronavirus afectează turismul din Roma, una dintre cele mai populare destinatii din Italia, deși capitala se află departe de focarul de contagiune din nordul țării. Peste 50% din rezervările înregistrate până la sfârșitul lunii martie ar fi fost anulate.​

Sentigliano, un ospătar la un restaurant din centrul Romei recunoaște că numărul clienților s-a redus la jumătate. „Sperăm că toată această psihoză, toată această frică va începe să se schimbe, că oamenii vor înțelege că eete o problemă reală, dar că este inutil să te panichezi, să ai o frică exagerată”, a declarat el pentru AFP, citează Realitatea.net.

Turismul reprezintă în Italia 13% din PIB, iar anulările rezervărilor nu se produc doar în zonele afectate direct de coronavirus, ci și în celelate.

„În martie, vom putea vedea efectele reale” ale crizei, a explicat Roberto, care lucrează la un magazin de suveniruri.

Sunt însă și turiști care nu se tem de coronavirus și respectiv, nu și-au schimbat planurile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!