„Azi au mai curățat PDM de unul, care era de la bun început în grupul plecat, însă l-au mai lăsat câteva zile pentru diversitate, ca să pară în mod fals că plecările sunt în cascadă”. Aceasta a fost reacția președintelui Partidului Democrat, Pavel Filip, la plecarea lui Gheorghe Brașovschi de la democrați și alăturarea lui la formațiunea „Pro Moldova”.

„Resetarea PDM merge bine: cei care au venit în partid pentru bani au înțeles că acea epocă s-a încheiat și nu-și mai găsesc locul în PD, așa că pleacă de bună voie”, a adăugat Pavel Filip.

Pe 19 februarie, șase deputați din Partidul Democrat au decis să părăsească formațiunea. Împreună cu Andrian Candu, din fracțiunea democrată au ieșit deputații Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici. Acestora li s-a alăturat ieri Grigore Brașovschi. Aceștia au format grupul „Pro-Moldova” în Parlament.

Primii șase au afirmat că se făceau presiuni pentru ca democrații să accepte o coaliție cu socialiștii. Aceștia au acuzat conducerea partidului că s-a întâlnit pe la spate cu socialiștii pentru a negocia o coaliție.

Încă un deputat pleacă din PDM. Diacov: „A plâns el, am plâns și eu!”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!