/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Imagini surprinzătoare din satelit. Cum a scăzut poluarea aerului în China, de când țara a redus activitatea economică din cauza coronavirusului

01 martie 2020, ora 11:24

De când China luptă cu epidemia de noul tip de coronavirus și a redus în acest context activitatea economică din țară, poluarea aerului în această zonă a planetei s-a redus semnificativ. Cel puțin așa arată imaginile surprinse din cosmos de sateliții NASA și a Agenției Spațiale Europene, scrie abc.net.au.

Foto: NASA

Sateliții au detectat o scădere semnificativă a cantității de dioxid de azot (NO2), un gaz nociv emis de mașini, centrale electrice și fabrici, în ultimele săptămâni, de când mai multe orașe din China se află în carantină, notează sursa citată.

NASA colectează date globale despre emisiile de NO2 și diverși poluanți atmosferici de mai bine de 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram