/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Ultima oră! Platforma DA și-a desemnat candidatul la alegerile prezidențiale din 2020

missing
01 martie 2020, ora 12:51

Platforma DA (PPDA) și-a desemnat azi candidatul la alegerile prezidențiale care vor avea loc în toamna acestui an. Potrivit unui comunicat al PPDA, candidatul formațiunii este Andrei Năstase.

Decizia a fost luată azi la ședința Consiliului Național Politic al PPDA.

„Domnul Andrei Năstase a primit din partea Consiliului Politic Național mandat deplin pentru a coordona în continuare eforturile partidului nostru pentru identificarea tuturor soluțiilor care pot coagula, în jurul unui proiect de țară strategic și validat la nivel european, toate forțele și energiile care pot, în mod democratic și transparent, să permită alegerea unui președinte care să lucreze doar pentru oameni și niciodată împotriva lor”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Anterior, reprezentanții PPDA și-au exprimat poziția precum că partidele de dreapta ar trebui să aibă un singur candidat la alegerile prezidențiale.

Deocamdată, acesta este primul partid care desemnează oficial un candidat la alegerile prezidențiale.

La finele anului trecut, Partidul Socialiștilor a comunicat public faptul că membrii formațiunii îl vor susține la alegerile prezidențiale pe actualul președinte Igor Dodon. Acesta însă nu a declarat ferm deocamdată, dacă va candida sau nu pentru un al doilea mandat.

Nici Maia Sandu, o altă potențială candidată la aceste alegeri, discutată în spațiul public, nu a anunțat dacă va participa ori nu la viitoarele alegeri pentru funcția de președinte al țării. Aceasta a menționat însă în mai multe interviuri că probabilitatea că va participa la aceste alegeri este mare.

Printre politicienii care au spus deschis că vor candida la viitoarele prezidențiale este Octavian Țîcu, președintele Partidului Unității Naționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram