/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Când ar putea aproba FMI ultima tranșă pentru R. Moldova în actualul program de finanțare

missing
02 martie 2020, ora 09:44

Consiliul director al Fondului Monetar Internațional se va întruni în ședință pe 11 martie pentru a analiza ultimul raport de evaluare în cazul R. Moldova referitor la realizarea condițiilor impuse de partenerii străini. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu.

Ulterior, Guvernul trebuie să primească ultima tranșă din actualul program de finanțare în sumă de 20 de milioane de dolari.

Ion Chicu se arată sigur de faptul că banii vor fi alocați de FMI, pentru că ar fi fost îndeplinite toate condițiile și s-a ajuns la un numitor comun cu partenerii externi.

Amintim că o misiune FMI  a fost în vizită la Chișinău în perioada 22 ianuarie – 5 februarie 2020. Autoritățile au precizat că evoluțiile bugetare în 2019 au fost la nivelul așteptărilor și R. Moldova a reușit să atingă indicatorii de performanță și să respecte toate angajamentele asumate în actualul program cu Fondul Monetar Internațional, care se încheie pe 20 martie.

Guvernul își dorește un nou program cu FMI. Ion Chicu: „Am reușit să ne respectăm angajamentele asumate”

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram