/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Un membru al Comitetului Olimpic al Rusiei promite să facă lobby la nivel internațional pentru Arena Chișinău

missing
03 martie 2020, ora 16:28

Reprezentanți ai mai multor federații de sport din Rusia au vizitat ieri Arena Chișinău și au participat la o ședință de lucru cu autoritățile în cadrul căreia au fost analizate perspectivele noului complex sportiv. Rușii au venit cu sugestii pentru a îmbunătăți activitatea arenei și declară că sunt gata să ofere suport tehnic pentru a certifica arena la nivel internațional.

Sportivii ruși au apreciat arena ca fiind una construită la cel mai înalt nivel, care va putea să găzduiască competiții internaționale. Rușii sunt gata să transmită colegilor din alte țări cereri pentru organizarea unor concursuri internaționale la Chișinău în viitorul apropiat.

Alexei Vlasinko, membru al Executivului Comitetului Național Olimpic al Federației Ruse și președinte al  federațiilor de sărituri în apă, polo pe apă și înot sincron a declarat că va face lobby pentru Arena Chișinău la nivel internațional, pentru ca aici să fie organizate competiții importante.

„În bazinul pe care l-am văzut astăzi putem desfășura etape ale Cupei Mondiale. Eu stau în Liga Europeană sau  Mondială și discutăm. Iată o etapă a Cupei Mondiale, în ce țară o dăm? Azi a apărut încă un punct -Chișinăul.  Voi face lobby ca o oarecare etapă a Cupei Mondiale să fie transmisă aici. Și îmi face mare plăcere”, a declarat Vlasinko în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a mai spus că la Arena Chișinău urmează să fie deschisă, în premieră pentru R. Moldova, o secție de înot sincronizat. Antrenorii vor fi trimiși din Rusia. De asemenea, va fi dezvoltat genul de sport „sărituri în apă”.

Președintele Asociației Sportivilor din Rusia, Vladimir Kulibaba, a declarat că, astăzi, urmează să semneze un acord de colaborare cu Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic.

Președintele Federației Polo pe Apă din R. Moldova Veaceslav Baicev a precizat că, pe 1 mai, când va fi deschiderea oficială a Arenei Chișinău, este deja planificată desfășurarea unui turneu internațional pentru juniori. La competiție vor participa opt echipe din state CSI și balcanice.

Lucrările de construcție a „Arenei Chișinău” au fost inițiate în toamna anului 2018 și au costat aproximativ 40 de milioane de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram