/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Falsificau acte pentru a obține credite de la bănci. Trei bărbați, reținuți de oamenii legii

04 martie 2020, ora 16:24

Activitatea criminală a unui grup criminal specializat în falsificare de acte, furt de identități pentru favorizarea și obținerea cretitelor de la bănci, prin diverse scheme de înșelăciune, a fost dată peste cap de oamenii legii. Trei bărbați au fost reținuți, iar o femeie a fost audiată ca bănuită și urmează a fi cercetată în stare de libertate.

Grupul criminal a fost documentat de ofițerii de urmărire penală a Inspectoratului de poliție Botanica și procurori pe parcursul ultimelor două luni. Membrii acestuia, aveau roluri bine stabilite. Indivizii au racolat lucrători ai băncilor, care furnizau informații bancare, pentru sume bănești, informații care erau ulterior folosite la falsificarea datelor și actelor, dar și la obținerea creditelor.

Ieri, au fost efectuate trei percheziții în Chișinău și una în raionul Edineț. În urma acestora, au fost ridicate telefoane mobile, ștampile, înscrisuri de ciornă, certificate de salarizare falsificate, cartele SIM, cartele bancare, obiecte folosite în activitatea infracțională de către membrii grupului criminal.

Toate bunurile ridicate în cadrul perchezițiilor, urmează a fi supuse examinării, fiind dispuse expertizele judiciare necesare, în vederea stabilirii și colectării probelor relevante pentru atragerea la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare, a tuturor figuranților.

Persoanele vinovate riscă să fie private de libertate pentru o perioadă de la 7 la 10 ani pentru falsificare de acte, furt de identități pentru favorizarea și obținerea creditelor de la bănci. 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram