PAS, după anunțul PSRM că vrea alianță cu PD, spune că a încercat să negocieze cu democrații, dar au fost refuzați

04 martie 2020, ora 16:02

După ce Partidul Socialiștilor (PSRM) a anunțat că vrea să pornească negocierile cu Partidul Democrat (PD), privind crearea unei alianțe în Parlament, membrii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au venit cu o reacție și spun că ei au încercat în ultimele săptămâni să discute acest subiect cu democrații, dar au fost refuzați. 

„În ultimele săptămâni PAS a depus mai multe eforturi pentru a găsi o platformă comună cu PD-ul, prin negocierea declarațiilor privind ireversibilitatea vectorului de integrare europeană, condamnarea intențiilor de federalizare a țării și inițierea procedurii de demitere a Guvernului. Toate încercările noastre au fost refuzate, sub diferite pretexte”, se menționează într-un comunicat al PAS.

Mai mult, cei de la PAS susțin că membrii PSRM acționează la indicația șefului statului Igor Dodon: „Partidul Acțiune și Solidaritate urmărește cu atenție ceea ce se întâmplă în aceste momente în Partidul Democrat. Înțelegem că un grup de deputați vulnerabili vor merge la Consiliul Politic să transforme o decizie dictată de Igor Dodon în decizia Partidului Democrat. Pe umerii membrilor Consiliului Politic al partidului stă o responsabilitate enormă în fața propriilor alegători, care în majoritatea lor sunt pro-europeni.

Este un moment decisiv în traiectoria acestei formațiuni politice, care alege între reformă și curățare internă, pe de o parte, și anexare de către Partidul Socialiștilor, pe de altă parte. Alegerea este între confortul unor deputați și interesul cetățenilor”, mai spun reprezentanții PAS. 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram