După ce Partidul Socialiștilor (PSRM) a anunțat că vrea să pornească negocierile cu Partidul Democrat (PD), privind crearea unei alianțe în Parlament, membrii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au venit cu o reacție și spun că ei au încercat în ultimele săptămâni să discute acest subiect cu democrații, dar au fost refuzați. 

„În ultimele săptămâni PAS a depus mai multe eforturi pentru a găsi o platformă comună cu PD-ul, prin negocierea declarațiilor privind ireversibilitatea vectorului de integrare europeană, condamnarea intențiilor de federalizare a țării și inițierea procedurii de demitere a Guvernului. Toate încercările noastre au fost refuzate, sub diferite pretexte”, se menționează într-un comunicat al PAS.

Mai mult, cei de la PAS susțin că membrii PSRM acționează la indicația șefului statului Igor Dodon: „Partidul Acțiune și Solidaritate urmărește cu atenție ceea ce se întâmplă în aceste momente în Partidul Democrat. Înțelegem că un grup de deputați vulnerabili vor merge la Consiliul Politic să transforme o decizie dictată de Igor Dodon în decizia Partidului Democrat. Pe umerii membrilor Consiliului Politic al partidului stă o responsabilitate enormă în fața propriilor alegători, care în majoritatea lor sunt pro-europeni.

Este un moment decisiv în traiectoria acestei formațiuni politice, care alege între reformă și curățare internă, pe de o parte, și anexare de către Partidul Socialiștilor, pe de altă parte. Alegerea este între confortul unor deputați și interesul cetățenilor”, mai spun reprezentanții PAS. 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!