Război în Ucraina, ziua 220: Leand-lease și avertizarea SUA, iar Kadîrov cere bombă atomică. GUR: Vom reveni la frontiera din 1991

politic

Ultima oră! Socialiștii au decis să negocieze o alianță de guvernare. Trei scenarii discutate astăzi la Consiliul Republican al PSRM

04 martie 2020, ora 13:22
Distribuie:

Conducerea Partidului Socialiștilor a primit mandatul de a purta negocieri și a încheia parteneriate politice pentru asigurarea unei guvernări stabile în R. Moldova, care să-și poată îndeplini cu maximă eficiență programul de activitate până în 2023. Anunțul a fost făcut de PSRM după ședința de astăzi a Consiliul Republican al formațiunii. Socialiștii vor negocia în primul rând cu Partidul Democrat, care este „unicul partid parlamentar deschis dialogului pe această temă”, precizează PSRM.  

La întrunirea de astăzi s-a discutat strategia politică și acțiunile partidului pentru perioada următoare și au fost analizate trei posibile scenarii: menținerea situației actuale, cu un Guvern fără suport politic stabil, parteneriatul politic cu PDM și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate în luna noiembrie, odată cu cele prezidențiale.

Socialiștii susțin că vor pune la baza negocierilor acordul politic semnat vara trecută de PSRM cu Blocul ACUM – „un document agreat de societate și de partenerii internaționali”. PSRM spune că rămâne deschis dialogului cu toate forțele politice, dar vede o posibilă alianță cu PDM, care este deschis pentru discuții.

„În cazul în care semnarea unui acord politic de formare a majorității parlamentare nu va fi posibilă, partidele care nu vor accepta dialogul sau vor bloca activitatea Guvernului Chicu să-și asume în fața cetățenilor declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Aceasta este încă o dovadă că socialiștii susțin mai departe implementarea angajamentelor convenite în iunie 2019”, atenționează PSRM.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram