Conducerea Partidului Socialiștilor a primit mandatul de a purta negocieri și a încheia parteneriate politice pentru asigurarea unei guvernări stabile în R. Moldova, care să-și poată îndeplini cu maximă eficiență programul de activitate până în 2023. Anunțul a fost făcut de PSRM după ședința de astăzi a Consiliul Republican al formațiunii. Socialiștii vor negocia în primul rând cu Partidul Democrat, care este „unicul partid parlamentar deschis dialogului pe această temă”, precizează PSRM.  

La întrunirea de astăzi s-a discutat strategia politică și acțiunile partidului pentru perioada următoare și au fost analizate trei posibile scenarii: menținerea situației actuale, cu un Guvern fără suport politic stabil, parteneriatul politic cu PDM și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate în luna noiembrie, odată cu cele prezidențiale.

Socialiștii susțin că vor pune la baza negocierilor acordul politic semnat vara trecută de PSRM cu Blocul ACUM – „un document agreat de societate și de partenerii internaționali”. PSRM spune că rămâne deschis dialogului cu toate forțele politice, dar vede o posibilă alianță cu PDM, care este deschis pentru discuții.

„În cazul în care semnarea unui acord politic de formare a majorității parlamentare nu va fi posibilă, partidele care nu vor accepta dialogul sau vor bloca activitatea Guvernului Chicu să-și asume în fața cetățenilor declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Aceasta este încă o dovadă că socialiștii susțin mai departe implementarea angajamentelor convenite în iunie 2019”, atenționează PSRM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!