Proiectul cu privire la asamblarea autobuzelor pentru municipiul Chișinău, propus de Ion Ceban în CMC pentru aprobare, pentru ca ulterior să poată fi demarate procedurile de negocieri pentru demararea acestuia, a fost respins de consilieri. Subiectul a fost dezbătut mai bine de două ore în CMC și a fost motiv de ceartă între unii consilieri și primar.

Fracțiunile PAS și PPDA și-au exprimat încă de ieri dezacordul față de acest proiect, învinuindu-l pe Ion Ceban de lipsă de transparență. După ce în timpul dezbaterilor, cele două fracțiuni, alături de liberalul Dorin Chirtoacă au condamnat proiectul și i-au sugerat edilului capitalei că trebuie trimis la reexaminare, la final au decis să nu susțină inițiativa.

Acest lucru l-a supărat la culme pe Ion Ceban.

„Asta înseamnă că pentru dumneavoastră contează ca Chișinăul să degradeze. Eu voi solicita opinia Cancelariei de Stat, voi veni cun oproiect similar luni, apoi vineri, până vom crea acest lucru”, a spus Ceban.

„Eu atâta fericire pentru faptul că nu putem iniția aceste proceduri nu am mai văzut. Cât de ipocrit trebuie să fii să rânjești și să aplauzi? Și dumneavoastră vreți să fiți președinte? Dumneavoastră nici președinte de colhoz nu puteți fi”, i s-a adresat Ion Ceban lui Andrei Năstase după ce proiectul nu a trecut de votul consilierilor.

„Eu am imunitate în fața lașității și nimicniciei tale”, i-a răspuns Năstase lui Ceban.

Proiectul respectiv, dar și altele de pe agendă, care nu au ajuns a fi supuse dezbaterilor, au fost trimise la reexaminare în comisii și vor fi discutat într-o altă ședință a CMC.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!