/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Bătaie în Parlament. Deputaţii turci s-au luat la pumni în legislativ după o declaraţie acidă în adresa preşedintelui

missing
05 martie 2020, ora 19:45

Vremuri tulburi pentru Turcia. Uniunea Europeană respinge utilizarea de către Turcia a presiunii migratorii în scopuri politice. Declaraţia aparţine miniştrilor de interne din blocul comunitar după reuniunea de urgenţă de ieri. De cealaltă parte, Turcia respinge acuzaţiile de şantaj şi spune că nu a creat o criză artificială. În timp de UE susţine Grecia în protejarea frontierelor, deputaţii Turcii se bat chiar în legislativ după mai multe acuzaţii venite din partea opoziţiei.

Mai mulţi parlamentari turci au împărţit pumni în legislativul din Turcia, după ce reprezentanții opoziţiei l-au acuzat pe Recep Erdogan de lipsă de respect faţă de soldaţii turci care au murit săptămâna trecută în regiunea Idlib din Siria. Din imaginile surprinse se vede cum unii deputaţi se iau la pumni, iar alţii încearcă să oprească bătaia.

Bătăile în legislativul turc nu sunt o raritate. Cea de ieri a pornit de la declaraţia lui Engin Ozkoc, un parlamentar al Partidului Republican al Poporului, care în cadrul unei conferinţe de presă l-a acuzat pe Erdogan de iresponsabilitate, pentru că a trimis trupe într-un conflict fără acoperire aeriană. Declaraţia a fost condamnată de purtătorul de cuvânt al parlamentarului. Potrivit agenţiei naţionale de presă turcă, pe acest caz, procurorii de la Ankara au deschis o anchetă pentru suspiciunea de insultă la adresa preşedintelui.

Recent, în timpul unui discurs susţinut în faţa membrilor propriului partid, Erdogan a acuzat el însuşi opoziţia că ar fi trădători, pentru pun sub semnul întrebării implicarea militară a Turciei în nord-vestul Siriei.  Tensiunile interne cresc după ce luna trecută peste 50 de soldaţi turci şi-au pierdut viaţa în confruntările din Idlib.

Turcia a trimis mii de trupe în Siria pentru prevenirea unei ofensive guvernamentale siriene susținute de Rusia în preluarea provinciei Idlib.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram