Război în Ucraina, ziua 174: Alți opt soldați ruși, suspectați de crime de război la Bucea. Șoigu a enumerat prietenii Rusiei

social

/VIDEO/ Deputați socialiști, audiați în dosarul finanțării PSRM din Bahamas? Stoianoglo: „În fiecare zi este audiat cineva”

05 martie 2020, ora 16:26
Distribuie:

Dosarul finanțării Partidului Socialiștilor din Bahamas se mai află la etapa de documentare, iar procurorii audiază persoane în fiecare zi, spune procurorul general Alexandr Stoianoglo. Printre cei chemați la Procuratură, s-ar număra și deputați socialiști.

Deși a refuzat să spună exact numele persoanelor audiate, Stoianoglo a precizat că sunt din lista care a apărut anterior în mass-media, iar în acea listă erau indicate 27 de persoane, printr care și deputații Petru Burduja, Corneliu Furculiță,  Vasilea Bolea, Vladimir Odnostalco.

„Sunt audiate persoanele vizate. În fiecare zi situația se schimbă și în fiecare zi cineva este audiat… La prima etapă, persoanele sunt audiate în calitate de martori”, afirmă Stoianoglo.

Precizăm că dosarul penal a fost inițiat în iulie 2016 pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari, cu implicarea companiei  „Exclusiv Media”, fondată de deputatul socialist Corneliu Furculiță.

Potrivit procurorilor, în februarie 2016, pe conturile „Exclusiv Media” au ajuns 1,5 milioane de euro de la firma „Westerby Limited”, înregistrată în Bahamas. În următoarele două luni, directorul „Exclusiv Media”, deputatul Petru Burduja și soția deputatului Corneliu Furculiță, care este fondatorul firmei, au retras de pe conturi peste 20 de milioane de lei, pentru restituirea ajutorului financiar obținut de la mai multe persoane fizice.

Procurorii mai spun că „Exclusiv Media”  a primit împrumuturi de la 11 persoane fizice, în valoare de peste 5 milioane de lei. O sută  de mii de dolari au fost împrumutate de la „Bulwer Development”, care este reprezentată în R. Moldova de Iaroslav Țurcan. Acesta este președintele fundației de caritate „Din Suflet” a primei doamne. „Exclusiv Media” a împrumutat la 17 persoane, fără dobândă 8,8 milioane de lei.

Există bănuieli că banii veniți din Bahamas ar fi fost utilizați pentru finanțarea campaniei electorale a lui Igor Dodon pentru alegerile prezidențiale din 2016.

/DOC/ Dosarul finanțării PSRM din Bahamas: 27 de persoane și patru companii, verificate de procurori

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram