/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FLASH/ Fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, plasat în arest pentru 30 de zile

06 martie 2020, ora 17:36

Fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, în izolatorul CNA. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de magistrații Judecătoriei Ciocana.

Pe parcursul zilei de ieri, procurorii anticorupție au făcut percheziții la BNM, într-un dosar legat de escrocherie și spălare de bani. Trei persoane au fost reținute: un actual și un fost viceguvernator și un șef de direcție din cadrul BNM. Ar fi vorba despre viceguvernatorul  Aureliu Cincilei, care este soțul deputatei democrate Ruxanda Glavan, fosta viceguvernatoare Emma Tăbârță,  și Ion Ropot, șeful Direcției supraveghere specială a BNM.

Dorin Drăguțanu a deținut funcția de guvernator al BNM în perioada anilor 2009 – 2016, perioadă în care s-a produs frauda bancară.

La finele lunii decembrie acasă la Dorin Drăguțanu au fost făcute percheziții. Atunci procurorii ne anunțau că urmărirea penală are loc într-un dosar legat de asemenea de escrocherie și spălare de bani.

Am încercat să obținem o reacție la telefon de la fostul guvernator Dorin Drăguțanu, dar acesta nu a răspuns la apelurile noastre.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram