/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ După muncă, și răsplată! Vinăria Fautor - cea mai premiată cramă din Moldova

missing
07 martie 2020, ora 06:30

Noutăți extraordinare pentru cea mai medaliată vinărie din Republica Moldova, Fautor Winery. Recent, Fautor a obținut 8 medalii dintre care 5 de aur, la unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale – Mundus Vini din Germania. Fautor a fost distinsă la acest concurs cu titlul de cel mai bun producător din Moldova, având cel mai mare număr de vinuri apreciate cu medalii de aur.  

Fautor este o afacere de familie, fiecare membru având rolul său în procesul de producere, alături de o echipă profesionistă care transformă strugurii în vinuri de calitate înaltă.

„Tata este cel care se ocupă de viticultură, mama este inima vinăriei, ea este vinificatorul iar eu mă ocup de marketing, totodată avem o echipă minunată fără de care nu era sa avem acest succes”, a spus Ruxanda Lipcan, director vânzări și marketing, Fautor Winery.

Podgoriile vinăriei Fautor se întind pe o suprafață de 350 de hectare în sudul țării, zona viti-vinicolă Valul lui Traian, microzona Tigheci.  Factorii care permit crearea vinurilor unice în lume sunt terroir-ul, soiurile indigene, echipamente și tehnologii moderne, dar și oameni muncitori și profesioniști.

„Aici avem 3 cele mai medaliate vinuri, în primul rând vreau să menționez Negre cupajul emblematic din două soiuri autohtone Feteasca Neagră Rara Neagră, un vin deosebit medaliat cu 50 de mențiuni în ultimii 3 ani, următorul este Ilustro Cabernet-Sovinion și Merlot, un cupaj deosebit cu peste 30 de medalii, al 3-lea este ice-wine, un vin cu 3 Grand Gold-uri și probabil prin asta este unicul în Moldova”, a spus Ruxanda Lipcan.

Vinăria se axează pe producerea vinurilor de calitate înaltă, cu Indicație Geografică Protejată Valul lui Traian, care obțin an de an distincții la nivel internațional și se bucură de aprecierea consumatorilor din diverse țări.

„În anul 2019, am obținut titlul de cel mai bun producător din Moldova la Berliner WineTrophy, iar fiind în Germania la Expoziția din Duseldorf, s-au apropiat chiar organizatorii concursului pentru a face cunoștință cu unicul producător din Moldova care a primit acest titlu”, susține Ruxanda Lipcan.

Printre cele mai notorii concursuri la care a participat vinăria se numără Mundus Vini, Decanter World Wine Awards și Asia Wine Trophy.

Denumirea Fautor provine din limba latină și simbolizează „creator”, „autor”. Compania se axează pe producerea vinurilor de calitate înaltă și exportă produsele sale în peste 20 de țări, printre care Canada, SUA, Franța, Marea Britanie, Portugalia, Suedia, China, Japonia, Singapore și altele.

Recent, vinăria Fautor a fost desemnată drept cea mai premiată cramă din Republica Moldova, pentru al treilea an consecutiv, conform rezultatelor oficiale. În anul 2019,  în palmaresul companiei s-au mai adăugat 126 de distincții și medalii. Aceasta atestă calitatea și unicitatea vinurilor Fautor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram