/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ambasada R. Moldova din China, închisă din cauza coronavirusului

missing
08 martie 2020, ora 15:18

Ambasada Republicii Moldova în China și-a sistat activitatea pentru a minimaliza riscurile ce țin de situația epidemiologică, datorată răspândirii virusului COVID-19. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Ambasada din Beijing  va fi închisă până la 31 martie, dar va continua să presteze servicii consulare online sau prin intermediul poștei și curierilor.

Cetățenii se pot adresa de la distanță pentru perfectare următoarelor acte: titluri de călătorie, caziere judiciare și supra-legalizarea documentelor.

Remiterea solicitărilor și documentelor perfectate se va efectua distant, prin intermediul poștei, serviciilor de curieri și a poștei electronice.

„La sediul Ambasadei de la Beijing va fi amenajată o încăpere cu intrare separată, unde urmează să activeze Secția Consulară, cu un ghișeu cu dotări speciale ce se impun în asemenea situații. Cetățenii moldoveni care se află în Republica Populară Chineză pot apela doar în situații de urgență la numărul de telefon +86 186 120 89 182

Amintim că, anterior, Ministerul de Externe a suspendat și activitatea Consulatelor din Milano și Padova, Italia, în condițiile în care numărul de infectări cu noul coronavirus este în creștere, iar autoritățile italiene au închis până pe 15 martie toate școlile și universitățile din țară.

Perioada în care activitatea celor două consulate va fi sistată ar putea fi prelungită în funcție de recomandările autorităților din Italia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram