/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Grav! Mai multe persoane nu au respectat regimul de autoizolare. Unii au călătorit la București, iar alții au plecat din țară

09 martie 2020, ora 22:22

Mai multe persoane dintre cele care s-au aflat în avionul de pe cursa Milano-Chișinău, care au fost rugate de autorități să stea izolate la domiciliu timp de 14 zile, nu au respectat interdicția și au ieșit din casă. Unii chiar au călătorit între timp în România.

Șeful Centrului Național de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8 că are astfel de date de la Poliția de Frontieră.

„Nu toți au respectat acest regim de autoizolare. Chiar astăzi, Poliția de Frontieră a raportat datele. Sunt persoane care au venit cu această rută avia, au reușit să meargă la București și să vină înapoi. Ca să înțelegeți în ce măsură fenomenul ia amploare. Sunt persoane care deja au părăsit teritoriul republicii și au plecat fie în Italia, fie în Ucraina… Din păcate acesta este un subiect dureros”, a spus Furtună.

Acesta a precizat că medicii de familie au contactat persoanele care au călătorit în avionul venit din Milano chiar noaptea, după ce s-a aflat că la bordul aeronavei a fost o femeie infectată cu noul coronavirus.

„Am făcut asta ca să reușim să informăm oamenii aceștia să nu se pornească pe drumuri. Eram conștienți că este duminică, 8 martie și o să se producă întâlniri cu rude”, a argumentat Furtună.

Totodată, epidemiologul a criticat comportamentul persoanelor care completează eronat fișele ce le sunt distribuite în avion, atenționând că acest lucru se cere pentru binele cetățenilor, ca să poată fi contactați în caz de necesitate, nu în alte scopuri.

„Fiecare a cincea fișă epidemiologică este greșită. Nu vreau să acuz pe nimeni. Cred că acest lucru se face din neînțelegerea deplină a acestui risc”, crede șeful ANSP.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram