14 pasageri de pe cursa Milano – Chișinău, care au zburat împreună cu pacienta infectată de coronavirus, au indicat informații false în fișa medicală. Reprezentanții Ministerului Sănătății spun că le sunt cunoscute doar numele, iar în prezent încearcă s-i caute, pentru a-i informa că trebuie să stea izolați acasă 14 zile și să fie în contact cu medicii de familie. 

Totodată, pasagerul care a stat alături de femeia infectată cu noul tip de coronavirus, în avionul de pe cursa Milano-Chișinău, acum două zile, a fost supus testului la prezența virusului COVID-19 și rezultatul este negativ, spune directorul Agenției de Sănătate Publică (ASP), Nicolae Furtună. Potrivit lui, persoana în cauză oricum va fi monitorizată în continuare.

Medicii de familie au luat legătura pe parcursul zilei de ieri cu 44 dintre pasagerii de pe cursa Milano-Chișinău, care au zburat cu persoana infectată. Din spusele ministrei, aceștia sunt obligați să stea în carantină la domiciliu.

Autoritățile spun că la această oră sunt trei persoane suspecte de infectare cu noul tip de coronavirus. Acestea vor fi supuse testelor și rezultatele ar urma să fie gata astăzi. Alte cinci mii de persoane sunt monitorizate în prezent.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!