/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Revolte în patru închisori din Italia împotriva noilor reguli ce interzic vizitele, din cauza coronavirusului

missing
09 martie 2020, ora 10:34

Revolte în patru închisori din Italia împotriva noilor reguli ce interzic vizitele, din cauza coronavirusului. Nemulțumirile au izbucnit duminică, odată cu interzicerea vizitelor familiilor deținuților, scrie digi24.

În urma modificărilor iniţiate de guvern în ceea ce priveşte vizitele în închisori la deţinuţi din partea familiilor acestora, modificări iniţiate din cauza coronavirusului, proteste ale deţinuţilor sunt în curs în penitenciare din Napoli Poggioreale (sud), Modena (nord), Frosinone (centru) şi Alessandria (nord-vest)“, a precizat sindicatul autonom al poliţiei penitenciare Osapp.

În închisoarea din Frosinone (la sud de Roma), o sută de deţinuţi s-au baricadat într-o secţie a stabilimentului, iar poliţia a intervenit pentru a calma spiritele. Prizonierii au redactat o listă de revendicări, printre care şi dreptul la vizite din partea rudelor lor, şi încearcă să negocieze cu conducerea.

O revoltă mai violentă a izbucnit din aceleaşi motive în închisoarea din Modena, lângă Bolonia. Doi agenţi de pază au fost răniţi, iar circa 20 de membri ai personalului au fost nevoiți să părăsească închisoarea, păzită la moment de poliţie.

Lângă închisoarea din Poggioreale, o periferie a Napoli, mai multe familii s-au adunat pentru a susţine din stradă protestul deţinuţilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram