/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Zonă roșie! Întreaga Italie a intrat în carantină. Premierul cere oamenilor să stea acasă

missing
09 martie 2020, ora 23:26

Întreaga Italie a intrat în carantină în aceasră seară și toți cetățenii sunt îndemnați de autorități să stea acasă. Începând de marți dimineață, Guvernul condus de Giuseppe Conte va extinde măsurile lansate anterior pentru Lombardia și pentru 14 provincii din nordul Italiei.

„Sunt pe cale să semnez o măsură pe care o putem rezuma ca „rămân acasă ”. Nu va mai exista o zonă roșie pe peninsulă. Italia va fi o zonă protejată”, a punctat premierul italian, citat de g4media.ro.

Carantina întregii țări va presupune că deplasarea cetățenilor să se facă numai pentru „necesități dovedite de muncă sau „motive de sănătate”.

Premierul Giuseppe Conte a transmis că „nu există timp” pentru a contracara răspândirea virusului:

„Toți trebuie să renunțe la ceva pentru a proteja sănătatea cetățenilor. Astăzi este momentul responsabilității. Nu putem lăsa garda jos. Numerele ne spun că avem o creștere importantă a infecțiilor, a persoanelor spitalizate în terapie intensivă și subintensivă și, din păcate, și a persoanelor decedate. De aceea, obiceiurile noastre trebuie schimbate acum. Am decis imediat să iau măsuri și mai stricte, mai puternice”, a spus Conte.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram