/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Deputata PAS aleasă în Europa de Vest: Moldovenii din diasporă nu trebuie condamnați pentru că decid să revină acasă

10 martie 2020, ora 11:59

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Galina Sajin, aleasă în circumscripția din Europa, a venit cu un îndemn către cetățeni și anume să nu-i condamne pe conaționalii aflați peste hotare, care în ultima perioadă au decis să revină  în țară. 

„Îmbolnăvindu-se de oarecare boală infecțioasă sau nu, conaționalii noștri aleg să se întoarcă acasă și nu trebuie condamnați pentru aceasta. Este un lucru normal, este dreptul lor”, a declarat Galina Sajin în cadrul unei conferințe de presă.

Deputata spune că odată ce-și pierd locul de muncă, cetățenii, aflați peste hotare, nu au posibilitatea să se rețină pentru mult timp, fără un alt loc de muncă și de trai.

Aleasa poporului zice că șederea peste hotare costă foarte scump, iar din teama de a nu fi deportați, unii moldoveni din diasporă nu se adresează la autoritățile din țările de reședință.

De asemenea, Galina Sajin s-a adresat cetățenilor moldoveni aflați în Italia. „Adresați-vă în structurile medicale ale sistemului de sănătate italian. Nu vă fie frică că veți fi sancționați, în cazul în care ați depășit termenul de ședere. Nu vă fie frică că va trebui să plătiți.

Sistemul sanitar din Italia este gratuit pentru îngrijiri urgente. Dacă nu doriți să vă adresați la organizațiile guvernamentale, adresați-vă la cele non-guvernamentale, precum „Crucea Roșie”, a spus deputata.

Amintim că, întreaga Italie a intrat în carantină ieri-seară și toți cetățenii sunt îndemnați de autorități să stea acasă. Guvernul condus de Giuseppe Conte va extinde măsurile lansate anterior pentru Lombardia și pentru 14 provincii din nordul Italiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram