/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Cura de detoxifiere primăvara. Cum scăpăm de toxinele acumulate în organism

missing
11 martie 2020, ora 10:19

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej pentru mese bogate și deserturi dulci. Alimentele ingerate în perioada sărbătorilor asigură un aport dublu de calorii în raport cu necesarul zilnic. Toxinele care se acumulează în organism în această perioadă pot genera grave probleme de sănătate. Pentru a proteja organismul este necesar un program eficient de detoxifiere, spune terapeutul nutriționist  Cerevatenco Cristina.

„În perioada rece a anului cu toții am mâncat copios, am trecut prin sărbătorile de iarnă. În sezonul rece am pus accentul anume pe produsele de origine animală, care ne-au suprasolicitat sistemul digestiv. Anume primăvara se recomandă ca să face o „descărcare” acestor toxine”, a menționat nuționista la emisiunea „Iubește viața” de la TV8.

Specialista mai spune că trecerea bruscă de la alimentele grase la cele dietetice pot provoca stări de agitație. De aceea, este important să știm cum să ne alimentăm corect.

„- Cum facem o detoxifiere corectă? – Este detoxiefere superficială care o poate face fiecare acasă. Se recomandă ca în lunile februarie- martie să facem o detoxifiere periodică. Maxim beneficii vom avea atunci când consumăm alimentul crud. Îl putem folosi ca smitiuri, suc sau în salată”, a spus Cerevatenco.

Detoxifierea organismului trebuie să înceapă cu înlocuirea sucurilor şi a băuturilor alcoolice cu apa. Apa hidratează organismul şi ajută procesul de detoxifiere.

„Dacă e să dau câteva recomandări pentru un program de detoxifiere atunci asta ar însemna renunțarea la producerele de origine animală pentru o perioadă de 14 zile. Vom opta pentru smitiuri din legume sau fructe. Putem consuma pe parcursul zilei un suc. El se asimilează foarte bine”, a mai precizat nutriționista.

Evitaţi dietele stricte. Dieta strictă nu compensează excesele alimentare din perioada sărbătorilor. Mănâncă fructe şi/sau legume zilnic, cereale integrale, alimente bogate în proteine slabe.

„Ne vom orienta spre alimentele de origine vegetală. Vom exclude din alimentația noatră zahărul rafinat și făina albă. Se recomandă boboasele combinate cu cereale, ca să luăm complexul de aminoacizi”.

Nutriționista Cristina Cerevatenco ne zice care sunt semnele ce indică că organismul are nevoie urgent de o detoxifiere.

„Sunt anumite simptome care ne dau de știre că corpul nostru are nevoie de ajutor: oboseala, lipsa de energie atunci când ne trezim de dimineață și nu avem chef să ieșim din casă. Un alt simptom ar fi lipsa poftei de mâncare, probleme cu pielea, ceva câteva kg în plus. Dorința de a face o detoxifiere apare și atunci când greutatea este sub normă”. 

Activităţi precum plimbări în aer liber, dansul, fitnessul ard caloriile acumulate în perioada sărbătorilor într-un mod sănătos. Totodată, exerciţiile fizice zilnice ajuta la detoxifierea organismului, îmbunătăţesc starea de spirit şi ajută organismul să treacă mai uşor peste perioada de tranziţie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram