/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Duma de Stat a adoptat în lectură finală modificarea Constituției. Putin ar putea candida la prezidențialele din 2024

missing
11 martie 2020, ora 10:26

Duma de Stat a adoptat în lectură finală o serie de modificări ale Constituției Federației Ruse propuse de către președintele Vladimir Putin și de către Comisia specială care a fost creată pentru schimbarea legii supreme. 

Potrivit presei rusești, pentru au votat 383 de deputați, 43 s-au abținut și nimeni nu a votat împotrivă. Se așteaptă ca Consiliul Federației să adopte astăzi proiectul, iar mâine, adunările legislative regionale îl vor vota.

Pe 18 martie, la aniversarea anexării Crimeei, legea va fi semnată de Vladimir Putin. Pe 22 aprilie va avea loc un referendum privind modificările legii supreme a țării.

Una dintre modificări prevede că Vladimir Putin va putea candida din nou la funcția de președinte al F. Ruse în anul 2024. Ieri, Duma de Stat a susținut anularea termenului limită mandatului prezidențial. Urmează ca Curtea Constituțională să se expună.

Ieri, la Moscova, mai multe persoane au protestat împotriva modificării Constituției. Manifestațiile au început după ce Duma de Stat a adoptat în a doua lectură un proiect de lege care prevede aceasta.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram