/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

O companie farmaceutică din Italia anunță lansarea unui test rapid de coronavirus

11 martie 2020, ora 20:08

DiaSorin, o companie farmaceutică din Italia, a anunțat că va lansa până la finalul lunii un nou test mult mai rapid pentru coronavirus, informează digi24.ro.

Compania a anunțat marți că noul său test pentru depistarea virusului Covid 19 reduce durata de așteptare a rezultatului de la 5-7 ore la mai puțin de 60 de minute și urmează să fie lansat până la finalul lunii, în prezent așteptându-se aprobarea autorităților, arată un comunicat al companiei.

Acțiunile DiaSorin au crescut cu 18% după acest anunț, majorând cu 100 de milioane de dolari averea fondatorului companiei, miliardarul Gustavo Denegri.

Anunțul companiei a venit la mai puțin de 24 de ore după ce premierul italian, Giuseppe Conte, a anunțat instaurarea carantinei la nivel național, în încercarea de a controla epidemia.

Italia a anunțat peste 9000 de cazuri și 463 de morți, fiind cea mai afectată țară de coronavirus după China. Peste 118.000 de oameni au fost diagnosticați până în prezent. Epidemia a făcut peste 4.368 de victime la nivel mondial, iar alte 66.216 persoane s-au vindecat. Virusul este prezent în 113 țări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram