/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Coronavirus: Ucraina își închide frontierele pentru străini

missing
13 martie 2020, ora 18:41

Ucraina își va închide peste 48 de ore frontierele pentru cetățenii străini pentru cel puțin două săptămâni. Anunțul a fost făcut de către secretarul Consiliului de securitate naţională şi de apărare, Oleksii Danilov.

Măsura are drept scop prevenirea răspândirii coronavirusului pe teritoriul țării. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a consiliului, scrie presa din Ucraina.

„În 48 de ore, țara noastră va închide frontiera pentru cetățenii străini. Ministerul de Externe va avertiza acum toate instituțiile, toate țările că frontiera ucraineană pentru cetățenii străini va fi închisă timp de două săptămâni”, a spus secretarul.

„În două săptămâni, în funcție de cum se va dezvolta situația, vom lua următoarea decizie în cadrul ședinței consiliului”, a adăugat Danilov.

Amintim că, în statul vecin a fost înregistrat primul caz de deces din cauza infecției cu COVID-19. A murit o femeie de 71 de ani, din regiunea Jitomirsk, care a fost internată în spital pe 12 martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram