/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Guvernul român și PNL, în autoizolare, după ce un senator a fost confirmat cu coronavirus

13 martie 2020, ora 12:55

Toți membrii Biroului Permanent Național al PNL se vor izola la domiciliu, după ce senatorul Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus. Însuși premierul Ludovic Orban a anunțat că se izola la Vila Lac 1. 

„Toți membrii BPN al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii din grupul senatorial PNL au obligația să se autoizoleze. Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor prezenți și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid. După prelevare, toți se vor izola la domiciliu. Ca premier în exercițiu, mă voi izola la Vila Lac 1 unde ne vom avea exercita toate atribuțiile”, a spus premierul în exercițiu Ludovic Orban.

„Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii”, a adăugat Orban, transmite Digi24.ro.

„Mi-e teamă să nu fie afectați alții. Indiferent care e diagnosticul meu, eu imi îndeplinesc sarcinile. Există un Guvern. Miniștrii trebuie să rămână în funcțiune pentru a lua decizii și pentru a apăra sănătatea cetățenilor. Este aproape funcțional softul care ne permite organizarea ședințelor de Guvern online. Cel puțin puțin până la al doilea diagnostic rămânem în situație de izolare”, a spus Orban.

Ludovic Orban a recomandat jurnaliștilor să se izoleze și să ceară diagnosticarea, pentru siguranța lor.

Premierul român este asimptomatic.

Ludovic Orban a anunțat că în aceste condiții, PNL nu mai merge la consultări.

“Președintele a declanșat procedura de consultare a partidelor, l-am informat pe președinte după ce am aflat că senatorul e pozitiv, președintele va decide calea de urmat.

L-am informat imediat pe președintele Klaus Iohannis”, a precizat Ludovic Orban.

“La parlament, find vorba de un senator, e absolut necesară ancheta epidemiologică. Pentru toți parlamentarii, mai ales senatorii să nu aștepte ancheta epidemiologică, să nu intre în contact cu nimeni”, a mai spus Orban.

Procedurile se referă la miniștri care au fost în contact direct cu Vergil Chițac, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache.

Cinci echipe ale Direcției de Sănătate Publică merg în Parlament pentru a vedea dacă parlamentarul depistat cu COVID-19 a infectat și alte persoane.

Au fost cerute 150 de teste pentru membrii BEx și pentru jurnaliști. Nimeni nu va ieși din Parlament până când aceste teste nu sunt făcute.

Totodată, întreaga echipă a Ministerului Sănătății intră în izolare.

Senatorul român Vergil Chițac a fost testat pozitiv cu coronavirus după ce a participat la o reuniune internațională. Parlamentarul nu ar mai fi intrat în contact cu nicio persoană după întoarcerea în țară.

Parlamentarul a călătorit într-o țară în care sunt mai multe cazuri de infectare. Întors în țară, a intrat în autoizolare și nu s-a mai întors la serviciu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram