/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Italia a depășit pragul psihologic de 1000 de morți și 15000 de cazuri de infecție cu coronavirus

missing
13 martie 2020, ora 10:49

Criza mondială generată de coronavirus continuă cu noi măsuri luate de fiecare stat afectat de pandemie. În New York a fost declanşată starea de urgenţă, dar China a raportat vineri numai opt cazuri noi de contaminare cu coronavirus, cea mai scăzută cifră de la începutul publicării de statistici despre epidemie, la mijlocul lunii ianuarie.

Numărul total de cazuri de infecţii, la nivel mondial, este aproape de 135 de mii. Italia, cea mai afectată ţară europeană, a depăşit pragul psihologic de 1000 de morţi, blianţul exact fiind astăzi 1016 decese și 15 000 de cazuri de infecţie.

Mai mulți oficiali din diferite state au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Ministrul de Interne din Australia, Peter Dutton, se numără printre cei infectați.

„În această dimineaţă, m-am trezit cu temperatură şi dureri în gât. Am contactat imediat Departamentul de Sănătate din Queenslan şi am fost testat pentru COVID-19. Mă simt bine şi vă voi ţine la curent”, a spus premierul, citat de Reuters.

Amintim că în R. Moldova avem, deocamdată, 6 cazuri confirmate de infecție cu COVID-19 și 39 de cazuri suspecte la boală. Rezultatele testelor vor fi anunțate spre seară. Totodată, 7 314 persoane din zona de risc sunt autoizolate la domiciliu și se află sub supravegherea medicilor de familie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram