/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ludovic Orban, desemnat din nou de Klaus Iohannis la funcția de premier

missing
13 martie 2020, ora 16:30

Ludovic Orban a fost din nou desemnat de președintele României, Klaus Iohannis la funcția de premier. Anunțul a fost făcut de președinte, după consultările pe care le-a purtat cu partidele    parlamentare prin teleconferință, din cauza situației speciale generate de apariția coronavirusului.

Toată lumea a înțeles că suntem într-o situație de criză, în care nu este loc de răfuieli politice, ci este nevoie de soluții foarte urgente. Avem, în momentul de față, un Guvern în funcțiune, Guvernul Ludovic Orban, care a lucrat foarte serios și foarte bine, indiferent dacă a lucrat cu puteri depline sau interimar. Am luat împreună cu acest Guvern măsurile cele mai potrivite, la timpul potrivit. Este imposibil de imaginat ca, în timpul acestei lupte, unde noi formăm o echipă serioasă, să schimbăm totul peste noapte, fiindcă atunci nimic n-ar mai funcționa”, a explicat Iohannis într-o postare pe Facebook.

Președintele mai spune că a primit promisiuni de la toate partidele că se vor implica în Parlament pentru a trece cu mare grabă prin toate procedurile pentru ca noul Guvern să fie investit în foarte scurt timp.

Posibil deja mâine să avem votul de învestire a Guvernului Orban, un vot care se va da în condiții foarte speciale. Mă aștept, de la toate partidele, de la toți politicienii responsabili din Parlamentul României să fie parte a acestui efort comun de rezolvare a situației, de finalizare a acestei crize politice, în așa fel încât să putem să ne concentrăm sută la sută pe combaterea infecțiilor cu coronavirus”, a adăugat Iohannis.

Amintim că Guvernul Orban a căzut în urma unei moțiuni de cenzură votată de Parlamentul de la București la începutul lunii februarie.

Ulterior, Klaus Iohannis l-a desemnat din nou în calitate de premier pe Orban, dar acesta a renunțat după ce nu a ajuns la un numitor comun cu fracțiunile parlamentare pentru a primi votul de investitură.  

Mai tîrziu, Iohannis l-a desemnat la funcția de prim-ministru pe Florin Cîțu, dar acesta s-a retras ieri, chiar înainte de votul de învestitură din Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram