Război în Ucraina, ziua 339: Lupte grele și tancuri de cauciuc. Stephen King: "Rusia, opriți războiul! Putin trebuie să plece"

46 de cazuri suspecte de coronavirus în această dimineață

14 martie 2020, ora 09:37

În această dimineață sunt înregistrate 46 de cazuri suspecte de coronavirus. La Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”  sunt internați 32 de pacienți suspecți, iar 14 persoane sunt la Spitalul Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, dintre care doi sunt adulți care au suspecții de COVID-19.

Ministra Sănătății Viorica Dumbrăveau a precizat că la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” sunt locuri pentru circa 170 de persoane. Iar capacitatea spitalelor din Moldova în cazul unei răspândiri masive este de 2 mii cazuri confirmate și 12.000 de cazuri suspecte.

Conform scenariului patru, la moment, avem capacitate pentru două mii de cazuri confirmate și 12.000 de cazuri suspecte, la care sperăm să nu ajungem”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

La moment, 7 806 persoane sunt monitorizate la domiciliu de către medicul de familie.

Cât despre testele primite din partea OMS, până la moment au fost utiliztae doar 140.

Noi am utilizat doar cel de-al treilea chit, din cele cinci oferite de OMS. Reamintim că am primit din partea OMS nouă asistență, la care moment credem că sunt mai mult decât suficient”, a mai adăugat Dumbrăveanu.

În Republica Moldova rămân a fi confirmate opt cazuri de infectare cu coronavirus.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram