Chiar dacă serviciile tuturor cultelor religioase au fost suspendate de Guvern pentru următoarele două săptămâni, unele lăcașuri sfinte nu ținut cont de recomandarea prim-ministrul Ion Chicu. 

În această dimineață câțiva preoți au fost surprinși cum oficializează slujbe bisericești.

„- A fost ordin de la Guvern să fie sistată activitatea bisericilor. Citiți mesajul de la Mitropolie”, a spus preotul reportei TV8, Viorica Tataru.

„Noi nu impunem pe nimeni. să vină. -Dar ordinul trebuie respectat. – Ordinul este sus al nostru”.

În cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8 preotul Iulian Rață a spus că slujbele se vor desfășura în continuare întrucât Mitropolia nu ar fi fost informată despre această decizie. Și mai mult, preotul este indignat că autoritățile nu s-au consultat la acest subiect cu clericii.

Acesta a precizat că în biserici totuși au fost luate unele măsuri împotriva răspândirii noului coronavirus, precum dezinfectarea unor suprafețe. De cealaltă parte, ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu atenționează că chiar și așa există riscul răspândirii noului virus.

Cât ține de împărtășanie, preotul spune că nu se poate de utilizat lingurițe de unica folosință, întrucât este vorba de un ritual sacru, iar cei care stau la dubii, pot servi vin și acasă.

Publicată de Biserica Sfîntul Dumitru pe Vineri, 13 martie 2020

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!