/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ În pofida Codului Roșu de risc, parcurile și terenurile de joacă sunt pline de oameni

14 martie 2020, ora 07:51

Cod roșu și de aglomerație în parcurile și spațiile publice din capitală. Copiii și studenții, chiar dacă trebuie să stea acasă pe perioada vacanței forțate, au inundat terenurile de joacă și cele sportive. Mii de oameni au ieșit la plimbare, spunând că nu se tem de noul virus. Vremea a fost tocmai bună pentru promenade în aer liber.

Sute de oameni se plimblau la amiază pe aleele din parcul Valea Trandafirilor astăzi, în pofida restricțiilor introduse în școli, grădinițe, universități sau săli de sport.

„-Nu recunosc asta. E gripă, dar i-au dat așa denumire. Nu e nimic”.

„-Trebuie aer curat. -Chiar dacă sunt așa de mulți oameni? -Da. Spălăm mâinile, mâncăm ceapă”.

„-Ne plimbăm, ne vedem cu prietenii. -Știți că e carantină? -Da, dar…Cine îi ascultă? Majoritatea nu îi ascultă și noi la fel”.

Și părinții, care s-au văzut nevoiți să stea acasă cu cei mici, spun că i-au scos să ia o gură de aer curat.

„Poate nu e normal, dar am ales un teren mai larg. -Copiii oricum sunt foarte mulți și comunică între ei. -Păi da, dar ce să facem. Să-i ținem doar acasă”?

„Am venit, dar deja plecăm. Sunt prea mulți copii, nu e corect. Dezinfectăm mâinile cu șervețele anti-bacteriene și gel tot avem”.

DIANA POPA, REPORTERĂ TV8: „Iar cei care dau în chirie mașinile pentru copii, ne-au aisgurat că le dezinfectează cu o soluție specială după fiecare plimbare și nu permit copiilor să urce din una în alta”.

Nici vânzătorii ambulanți, care vând cafea și gustări, spun că nu întreprind măsuri speciale, deși contactează zilnic cu zeci de oameni.

„La noi virusul nu e în oraș. În țară, dar în oraș nu e”.

Lângă un teren sportiv, un muncitor trata cu dezinfectanți gazonul artificial. Ne-a spus că a primit această indicație chiar astăzi.

„Da sunt închise terenurile. -Nu are lumea voie să intre? -Nu are, pe toate”.

În schimb, cei care se antrenau la aparatele de sport nu-și fac o problemă din noul virus.

„Îmi mențin sănătatea. Nu pot să nu ies din casă. Oricum aerul e același”.

„Un lifestyle de la domnul președinte, de la domnul Dodon. Imunitatea o întărim, de ce să stăm acasă”?

De miercuri, toate instituțiile de învățământ din țară și-au sistat activitatea pentru cel puțin până pe 23 martie. Și unele firme private au închis ușile, iar angajații vor lucra de acasă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram