Război în Ucraina, ziua 217: Mesajul lui Zelenski pentru Putin și rezultatele referendumului. CIA: Armata rusă are multe probleme

politic

/DOC/ Dodon a permis organizarea alegerilor de la Hâncești: „Parlamentul nu a declarat stare de urgență, asediu sau război”

15 martie 2020, ora 14:02
Distribuie:

Desfășurarea alegerilor parlamentare noi de la Hâncești a fost permisă de președintele Igor Dodon. În calitatea sa de conducător al Consiliului Suprem de Securitate, șeful statului a răspuns la solicitarea Comisiei Electorale Centrale, care avea dubii în privința organizării scrutinului de astăzi, ținând cont de situația epidemiologică.

Igor Dodon a precizat că „Parlamentul nu a declarat stare de urgență, asediu sau război” și nu pot fi limitate drepturile fundamentale ale omului garantate de Constituție, adică dreptul de a alege și a fi ales.

Referindu-se la Codul Roșu emis de Guvern referitor la situația epidemiologică de infecție cu COVID-19, Igor Dodon a spus că restricțiile poartă un „caracter exhaustiv” și vizează doar acțiunile autorităților pentru neadmiterea  agravării situației epidemiologice din țară.

Precizăm că CEC a adresat sesizarea Consiliului Suprem de Securitate pe 14 martie, în ajunul alegerilor de la Hâncești.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram