Desfășurarea alegerilor parlamentare noi de la Hâncești a fost permisă de președintele Igor Dodon. În calitatea sa de conducător al Consiliului Suprem de Securitate, șeful statului a răspuns la solicitarea Comisiei Electorale Centrale, care avea dubii în privința organizării scrutinului de astăzi, ținând cont de situația epidemiologică.

Igor Dodon a precizat că „Parlamentul nu a declarat stare de urgență, asediu sau război” și nu pot fi limitate drepturile fundamentale ale omului garantate de Constituție, adică dreptul de a alege și a fi ales.

Referindu-se la Codul Roșu emis de Guvern referitor la situația epidemiologică de infecție cu COVID-19, Igor Dodon a spus că restricțiile poartă un „caracter exhaustiv” și vizează doar acțiunile autorităților pentru neadmiterea  agravării situației epidemiologice din țară.

Precizăm că CEC a adresat sesizarea Consiliului Suprem de Securitate pe 14 martie, în ajunul alegerilor de la Hâncești.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!