/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, vizita lui Putin și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Dumbrăveanu: „Noi am fi vrut stoparea alegerilor de la Hâncești!” De ce nu a fost amânat, totuși, scrutinul?

missing
15 martie 2020, ora 09:54

Amânarea alegerilor parlamentare noi de pe circumscripția numprul 38 Hâncești nu ține de responsabilitatea Ministerului Sănătății. O spune ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care precizează că potrivit cadrului legal în vigoare, scrutinul ar putea fi amânat doar în cazuri situații excepționale.

„Noi am fi vrut stoparea alegerilor de la Hâncești. În cadrul normativ actual, doar în cazuri de situații ecepționale pot fi sistate. Nu am avut pârghiile legale necesare”, a explicat Dumbrăveanu într-un briefing de presă de azi-dimineață.

Deși acum câteva zile, în țară a fost instituit cod roș de risc de îmbolnăvire cu coronavirus, se pare că această măsură nu este suficientă pentru amânarea alegerilor de la Hâncești, raion în care a fost, de altfel, înregistrat deja un caz de infecție cu coronavirus. Situațiile de acest gen vizează starea de război sau calamități naturale.

În această situație, Viorica Dumbrăveanu susține că au coordonat cu CEC ca să fie luate toate măsurile necesare privind igienizarea.

„Am coordonat cu CEC măsurile care trebuie luate, vizavi de măsurile de igienizare, că fiecare trebuie să aibă propriul pix și măsurile de protecție a membrilor comisie secțiilor de votare”, a spus ministra Sănătății.

Amintim că la Hâncești au loc azi alegeri parlamentare noi, după ce anul trecut pe această circumscripție a câștigat Alexandru Botnari, care a ales ulterior fotoliul de primar de Hâncești. La urne sunt așteptați în jur de 60 de mii de oameni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram