/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Dodon l-a numit pe Eugen Caras în funcția de ambasador al R. Moldova în SUA

16 martie 2020, ora 16:50

Șefu statului a semnat decretul de numire a lui Eugen Caras în funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a președintelui. Candidatura lui Caras a fost acceptată de partea americană, a precizat Dodon.

„Am apreciat înalt experiența domnului Caras în domeniul diplomatic și potențialul de care dispune, fapt care m-a motivat să-i propun exercitarea funcției respective. Mi-am exprimat convingerea că experiența vastă de care dispune domnul Ambasador va contribui la consolidarea dialogului strategic moldo-american”, a scris șeful statului.

Pe 11 martie curent, Guvernul a decis numirea lui Caras în funcția de ambasador al R. Moldova în Statele Unite. Propunere a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi.

În noiembrie 2019, Eugen Caras a devenit consilierul pe politică externă al lui Dodon. Anterior, el a ocupat funcția de șef al misiunii Moldovei în UE.

Sursa: FB/Igor Dodon

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram