Satele Bălceana și Sofia din raionul Hâncești au intrat în carantină, începând cu 16 martie. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică din Hâncești, după ce în cele două localități au fost identificate șase persoane infectate cu Covid-19.

Primarul satului Sofia, Ion Mârza, a declarat pentru TV8 că la intrarea și la ieșirea din localitate au fost instalate astăzi posturi de poliție și nimeni nu poate ieși din sat, fără un motiv bine întemeiat.

Doar în cazuri extreme, cu permisiunea primarului, se va permite ieșirea din sat. Nu putem sista definitiv circulația transportului prin sat pentru că ne aflăm pe traseul principal, dar transportul tranzit nu se oprește la noi și nici mașinile private”, a spus Ion Mârza.

Primarul a precizat că sunt 3 locuitori ai satului testați deja pozitiv la coronavirus, iar alte câteva zeci de persoane cu care au fost în contact sunt autoizolate la domiciliu și sunt monitorizate de medici. Autoritățile locale continuă să investigheze situația și să includă într-o listă toate persoanele care sunt în zona de risc, care au avut tangențe cu cei infectați.

Ion Mârza ne-a asigurat că persoanele nu au fost duminică la secțiile de votare pentru că erau deja internate în spital.

Un locuitor al satului ne-a dezvăluit că în primul caz de infecție cu noul coronavirus, depistat la Sofia, este vorba de un lucrător din sistemul medical, care a fost în contact cu femeia din Bălceana, revenită din Italia și a examinat-o după ce aceasta s-a simțit rău.

În celelalte două cazuri este vorba despre membrii familiei angajatului din sistemul medical, inclusiv un copil.

Precizăm că alte 3 persoane testate pozitiv la coronavirus sunt din Bălceana. Este vorba de două surori și soțul uneia dintre femei.  Alte 98 de persoane au intrat în contact cu pacienții infectați din Bălceana și sunt acum autoizolate la domiciliu, potrivit deciziei care a fost aprobată astăzi la Comisia Extraordinară de Sănătate Publică din Hâncești.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!