/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 285: Rachetă găsită în livadă la Briceni și risc de pană de curent. Putin, filmat pe podul Crimeei

După ce PSRM și PD au bătut palma, Filip va fi ori premier, ori președinte al Parlamentului, dar nu în timpul apropiat

16 martie 2020, ora 20:20

După ce Partidul Socialiștilor (PSRM) și Partidul Democrat (PDM) au convenit asupra creării unei coaliții parlamentare, Pavel Filip, președintele democraților, și-a rezervat funcția de premier sau de președinte al Parlamentului. Totuși, acesta va putea prelua una dintre cele două funcții-cheie în stat abia după alegerile prezidențiale din toamnă, conform negocierilor dintre cele două formațiuni. Despre aceasta a vorbit azi Dumitru Diacov, președintele de onoare al PDM, la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

„Domnul filip va fi candidat la funcția de președinte al Parlamentului sau la funcția de premier, o să vedem (…). Problema e că noi am intrat la guvernare într-un moment foarte responsabil, într-un moment în care există un echilibru foarte firav. În acordul semnat este o propoziţie că PDM-ului îi va reveni una dintre aceste funcţii imediat după alegerile prezidenţiale”, a declarat Diacov.

PD și PSRM au anunțat azi despre crearea unei coaliții în Legislativ. În urma semnării de către aceștia a unui acord de colaborare, au fost schimbate cinci portofolii în Guvernul Chicu.

 

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram