/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Împreună pentru Voi! Colectare de fonduri în susținerea medicilor care luptă împotriva COVID-19

missing
16 martie 2020, ora 15:46

Un grup de inițiativă a pornit o campanie de colectare de fonduri pentru a susține personalul medical implicat în lupta cu coronavirusul. Lansată pe platforma Gofundme, campania are scop colectarea a o sută de mii de lire, bani care vor fi utilizați pentru procurarea lucurilor necesare pentru medice, printre care apă, ceai, săpun, produse alimentare, dezinfectanţi. Organizatorii susțin că acționează în conlucrare cu șefii de spitale și Ministerul Sănătății.

Sistemul medical din țară ține piept acestei epidemii, dar soldații din linia întâi – medicii – au nevoie de suport. Și psihologic și material. Noi vrem să colectăm fonduri care ar putea fi redirecționate pentru a procura ce este nevoie pentru personalul medical din țară care fac fata covid-19.

Am discutat cu medicii, cu șefii de spitale și cu conducerea Ministerului Sănătății pentru a identifica necesitățile lor de moment. Și dacă pe partea de medicamente totul e în regulă, oamenii, medicii au nevoie de noi! Vrem să le facem viața un pic mai ușoară celor care stau în ture de 12 ore, prinși în costume incomode, măști sufocante și în mașini mereu pe drum. Unii din ei nu manâncă câte 10 ore la rând, sau nu dorm câte 24. Vrem să le trimitem ce putem – cafea, ceai, biscuiți, apă, consumabile, orice va fi nevoie și desigur multă grijă de la noi”, se arată în mesajul organizatorilor.

Aceștia planifică să adune suma de o sută de mii de lire sterline. La ora publicării acestei știri (15:45), aceștia au adunat deja peste șapte mii de lire sterline. Oamenii sunt îndemnați să ajute cum pot. Lista de necesități va fi actualizată zilnic. Cei care vor să contribuie cu mijloace bănești pot face o donație AICI.

Organizatorii mai spun că dacă se colectează suficiente fonduri, vor încerca să ajute și sistemul medical. La fel, aceștia vor încerca să discute cu operatorii de telefonie mobilă, ca să ofere o lună gratis de convorbiri pentru telefoanele medicilor.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Sănătății, în Republica Moldova au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19, bilanțul ajungând la 23 de pacienți.

În contextul pandemiei, în Republica Moldova a fost decretat cod roșu de alertă privind răspândirea coronavirusului de tip nou iar premierul Ion Chicu a anunțat luni, 16 martie, că ar putea fi declarată stare de urgență la nivel național. Astfel, toate școlile și grădinițele au fost închise. Totodată, începând de luni, 16 martie, vor funcționa numai magazinele de produse alimentare, farmaciile și stațiile PECO.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram