/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/INFOGRAFIC/ Gripa, răceala și coronavirusul: cum facem diferența primară

missing
16 martie 2020, ora 12:59

Gripa, răceala și, mai nou, coronavirusul, trei boli care au adesea simptome similare și care ne pot da bătăi de cap în această perioadă. Unele simptome coincid, altele însă, nu, potrivit informațiilor Centrului de Investigare și Prevenire a Maladiilor din Statele Unite. 

Spre exemplu, foarte frecvent, persoanele infectate cu coronavirus și care au gripă, prezintă simptome de febră, iar pacienții care au răcit, foarte rar au febră. La fel și în cazul tusei: cei care au răcit rar se întâmplă să tușească, în schimb la gripă și coronavirus aceasta este un simptom des întâlnit.

Strănuturile sunt simptome dese ale răcelii, în schimb nu se prea întâlnesc la pacienții cu gripă și coronavirus.

Mai multe diferențe și asemănări, vedeți în infograficul ce urmează.

Infografic: Criatian Straistă

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram